Det började redan 1995 med FuranFlex®…

…som är utvecklad till att göra skorstenar och andra rökkanaler fullständigt täta. Kraven för rökkanaler är mycket höga när det gäller brandbeständighet och andra materialegenskaper.

Vi och vår samarbetspartner insåg att en produkt som klarar de höga kraven för rökkanaler är en utmärkt grund att stå på vid tätning av ventilationskanaler. Därför modifierade vi FuranFlex® till att passa perfekt för ventilations- och imkanaler. Vi skapade en produkt som är hållbar, brandbeständig, vätsketät, miljövänlig och som ger fullständigt täta kanaler. Resultatet blev VentilFlex®.

2014 lanserades succéprodukten VentilFlex®

VentilFlex® har fått stort genomslag och är idag det givna valet för många fastighetsägare, ventilationsentreprenörer och ventilationskonsulter. Mer än 500 000 meter VentilFlex® har installerats i svenska fastigheter och produkten används i fler än 30 länder över hela jordklotet. SkorstensFolket Sverige AB har agenturen för de nordiska länderna och i Sverige förser vi fler än 40 ventilationsföretag med VentilFlex®.

VentilFlex® ingår i en produktportfölj

Det finns två modeller av VentilFlex®: vanliga VentilFlex® och VentilFlex® RKV. Skillnaden ligger bland annat i brandklassificering. VentilFlex® har brandklassificering B-s1,d0 och VentilFlex® RKV har brandklassificering A2-s1,d0.

Här läser du mer om produkterna >

Kontakta oss för rådgivning till rätt produkt i era unika situation >